ΣΤΙΦΑΔΟ

Η κλασσική συνταγή του λαγού στιφάδο. Δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην μαρινάδα γιατί από αυτήν εξαρτάται και η επιτυχία ή όχι της συνταγής.

Υλικά:

-1 λαγός 2-3 κιλά περίπου

-3 κιλά κρεμμυδάκια για στιφάδο

-1 1/2 κούπα λάδι

- 700 γραμμ. χυμό ντομάτας

-300 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας

Για την Μαρινάτα:

-1 κούπα λάδι

- κούπα κόκκινο κρασί

- 1/2 κούπας ξίδι

-5 φύλλα δάφνης

-5 σκελίδες σκόρδο

-1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

-1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

Εκτέλεση:

Αφού έχεις κόψει τον λαγό σε μερίδες τον πλένεις και στην συνέχεια βάζεις

μέσα στην μαρινάτα. Άφησε την μαρινάτα μέσα στο ψυγείο όσο περισσότερο μπορείς (μέχρι και 5 ημέρες). Βράζεις νερό και ρίχνεις μέσα τα κρεμμυδάκια. Αφήνεις 30 λεπτά και στραγγίζεις. Αφού τα σοτάρεις, ρίξε στο ίδιο λάδι τα κομμάτια του λαγού. Προηγουμένως τα έχεις στραγγίξει καλά από την μαρινάτα. Πέρασε τη μαρινάτα από σουρωτήρι και ρίξτην στην κατσαρόλα με τον λαγό.

Αφού ρίξεις το αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και την ντομάτα, σκεπάζεις και βράζεις για 20 λεπτά.

Έπειτα ρίξε μέσα τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο. Συνεχίζεις το βράσιμο μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. Θα πρέπει να σφίξει η σάλτσα, εάν τα κρεμμυδάκια μαλακώσουν πριν δέσει η σάλτσα, στράγγιξε  την και αφήνεις να βράσει λίγο ακόμη σε άλλη κατσαρόλα. Όταν θα δέσει την περιχύνεις μαζί με τον λαγό.

Σερβίρεις σε μια πιατέλα με τα κομματάκια του λαγού στη μέση και τα κρεμμυδάκια γύρω-γύρω. Σερβίρετε ζεστό.


Δείτε επίσης:

Leave a Reply

Newsletter

Headline